زمانی که در رشته کامپیوتر در حال تحصیل هستید ( یا علاقمند به برنامه نویسی و کامپیوتر) شاید براتون سوال پیش بیاد که برای ورود به بازار کار چه چیز هایی نیاز هست که بلد باشیم. بر اساس هر زمینه ای که میخواهید فعالیت کنید باید تحقیقاتی صورت بگیره ، در چند مقاله تمامی سعی بر این شده است تا چیز هایی که یک برنامه نویس وب در سال ۲۰۱۸ باید بداند را تشریح کنیم.

در بخش اول بیشتر مواردی که نیاز اکثر برنامه نویسان وب بدانند را تشریح میکنیم سپس در مقالات بعدی وارد جزئیات میشویم.

گیت - ورژن کنترل

یک از مهم ترین مسائل آشنایی با یکی از ورژن کنترل ها است. در حال حاضر یکی از محبوب ترین و پر کاربرد ترین ورژن کنترل ها git هست. آموزش های زیادی برای یادگیری این ورژن کنترل هست که میتونید از این لینک یکی از بهترین هارو مشاهده کنید.

SQL - NOSQL

باید مفاهیم پایه ای SQLو NOSQL رو بدانید. در اینجا منظور ما یادگیری یک سامانه پایگاه داده مثل mysql یا MongoDB نیست بله مفاهیم و ساختار پایگاه داده SQL و NOSQL است. در رابطه با NOSQL مقداری مفاهیم پایه ای گسترده تر بوده ولی با توجه به اهمیت و رشد بالا سامانه های پایگاه داده NOSQL و همچنین کاربرد بالا توصیه میشه. منظور ما مفاهیمی مانند:

‍۱. SQL :

  • معماری پایگاه داده
  • مفاهیم بنیادی
  • جامعیت
  • تراکنش
  • و … .

۲. NOSQL :

  • انواع ساختار ها
  • نحوه پردازش دستور
  • Schemaless
  • و … .

پس از یادگیری مفاهیم پیشنهاد میشود یکی از سامانه های پایگاه داده sql و nosql را یاد بگیرید مانند :

کش

فرقی نمیکنه برنامه نویسی frontendباشید یا backend باید به به مفاهیم Caching مسلط باشید. یک برنامه نویس باید به یکی از ابزار ها Web cache مسلط باشد ، Varnish و nginx یک گزینه خوب برای یادگیری میباشد. در وبسایت های امروزی این مسئله بسیار مهم بوده و زمانی که شما به عنوان برنامه نویس شروع به کد نویسی میکنید باید بدونید هرچه درخواست های کمتر و بارگذاری از سرور اصلی شما کمتر باشه ( به صورت اصولی) هزینه کمتری دارید البته باید در نظر داشته باشید که برنامه شما چه کاری انجام خواهد داد. برای برنامه های بی درنگ یا RealTime ساختار فرق داشته و منظور ما نیست.

تست و دیباگ

برنامه هاتون رو به شکلی بنویسید که اگر به دیگران نشون دادید آنها هم بتوانند کد شما رو به بخونن مزیت اینکار این هست که اگر بعد از مدت ها کدتون به مشکلی خورد یا نیاز به اپدیت داشتید به راحتی بتونید کد خودتون رو بخونید. تا جایی که امکان داره سعی کنید برای برنامه هاتون در صورتی که امکانش وجود داره تست های مناسب و خودکار بنویسید(‍TDD و BDD). قبل از اینکه یک بخش مهم از برنامتون رو بنویسید ابتدا به شکل شبه کد در قالب کامنت بنویسید سپس بین شبه کد ها شروع کنید کد های اصلی را نوشتن. در یک مفهوم خلاصه باید نحوه تست نویسی و همچنین نوشتن داکیومنت های مناسب دیباگ و توسعه را بلد باشید. پیشنهاد میکنم این پادکست رو گوش بدید در این زمینه میتونه کمکتون کنه .

در مقاله بعدی به تشریح مواردی که یک برنامه نویس Backend باید بداند میپردازیم.