کمپانی گیت هاب (بزرگ‌ترین پلتفرم تعامل نرم‌افزاری جهان) که سرویس و خدمات هاستینگ مبتنی بر وب ارائه می‌دهد، توسط برنامه‌نویسان در سراسر جهان استفاده می‌شود.

اوت گذشته مؤسس و مدیر اجرایی گیت هاب، Chris Wanstrath اهل اوهایو، از سمت مدیریت اجرایی کنار رفت و مدیریت Sridhar Ramaswamy به‌عنوان گزینه جدی مطرح‌شده است، هرچند کریس در سِمَتِ مدیریت ارشد در هیئت‌مدیره باقی‌مانده است.

کریس همراه «تام پریستون ورنر» پلتفرم گیت هاب را در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی کردند و در سال ۲۰۱۵ با دریافت ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری، میزان ارزش کمپانی فراتر از ۲ میلیارد دلار رفت.

خدمات و سرویس های آنلاین

گفته می‌شود مایکروسافت چند سالی است به دنبال خرید گیت هاب بوده و اخیراً نیز مذاکراتی جدی در این زمینه انجام داده است، اما رقمی که مالکان گیت هاب خواسته‌اند بسیار بیشتر از رقم پیشنهادی مایکروسافت بوده و به همین خاطر معامله صورت نگرفته است.

بر اساس آمار، بیش از ۲۴ میلیون نفر که اغلب برنامه‌نویس هستند از گیت هاب استفاده کرده و ۸۰ میلیون سور کد برنامه‌نویسی در زبان‌های مختلفی مانند پایتون، جاوا اسکریپت، سی پلاس پلاس و ... روی گیت هاب میزبانی می‌شود.

گزارشات حاکی از این هستند که مایکروسافت، گیت هاب را خریده است، و نتیجه تا روز دوشنبه اعلام می‌شود. به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، این غول نرم افزاری با خرید گیت هاب، موافق است و تصمیمش را تا حدی مرهون مدیریت فعلی اش یعنی ساتایا نادلا خواهد بود. وب‌سایت بیزینس اینسایدر نیز پیش از این، گزارش داده بود که اخیرا مایکروسافت در حال مذاکره با گیت هاب، است.

گیت هاب یک سرویس میزبانی وب برای آن دسته از پروژه‌های است که از سیستم سورس کنترل گیت بهره می‌برند. علت محبوبیت گیت هاب، نیز توسعه دهندگان و کمپانی هایی هستند که از آن برای توزیع کنترل نسخه و مدیریت کد منبع (SCM) و همچنین اضافه کردن ویژگی‌های خاص آن برای پروژه‌ها، اسناد و کدهای خود استفاده می‌کنند. گفتنی است که کمپانی‌هایی مانند مایکروسافت، اپل، آمازون، گوگل و بسیاری دیگر از کمپانی های بزرگ فناوری نیز از سرویس‌های این میزبان وب بهره‌مند هستند. در این میان، مایکروسافت، بیشترین استفاده را از گیت هاب دارد، و بیش از 1000 نفر از کارکنانش فعالانه کدنویسی خود را در مخازن گیت هاب انجام می‌دهند. حتی مایکروسافت میزبان کد منبع ویندوز فایل منیجر (Windows File Manager) اصلی خود در گیت هاب است. این سرویس آخرین بار در 2015 به قیمت 2 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد، اما دقیقا معلوم نیست که مایکروسافت حالا برای خرید آن چقدر پرداخته است.

از زمان به ریاست رسیدن ساتایا نادلا در مایکروسافت، این کمپانی به سرعت در حال سرمایه‌گذاری روی پروژه های متن باز است. دلیل این گفته هم این است که این ردموندی حالا مالکیت پروژه‌های متن بازی از قبیل، PowerShell, Visual Studio Code و Microsoft Edge JavaScript engine را بر عهده دارد. در این راستا این غول برگ نرم‌افزاری همچنین با کنونیکال (Canonical) همکار شد تا اوبونتو را به ویندوز 10 وارد کند و همچنین Xamarin را برای کمک به توسعه اپلیکیشن‌های موبایل خرید.

علاوه بر این، مایکروسافت، از نسخه کنترل سیستم متن باز گیت برای توسعه ویندوز استفاده می کند، و حتی توانست سرور SQL را وارد لینوکس کند. سرویس ویژوال استودیو ، نیز که به توسعه دهندگان اجازه می داد تا صفحه وب و اپلیکیشن ابری خود را بسازند و سپس نقایص احتمالی آن را رفع کنند، به سرعت در میان توسعه دهندگان معروف شد. اینکه مایکروسافت، گیت هاب را هم به دست می‌آورد احتمالا به این معنی است که ما شاهد ادغام بیشتری بین ابزار توسعه دهنده مایکروسافت و این سرویس میزبانی وب هستیم. ماه گذشته، مایکروسافت همکاری نزدیک خود با گیت هاب را با ادغام این سرویس در مرکز اپلیکیشن خود برای توسعه دهندگان، با شدت بیشتری از سر گرفت.

سوالات زیادی پیرامون خرید گیت هاب توسط مایکروسافت وجود دارد، خصوصا در میان هواداران سرویس های متن باز که ورود مایکروسافت به این عرصه را رصد می‌کنند. اگر امروز مایکروسافت خرید گیت هاب را علنی کند، آنگاه دیگر لازم نیست که توسعه دهندگان زمان درازی را صرف انتظار برای ارائه ایده‌های مایکروسافت در گیت هاب، کنند.

اما مثل اینکه بر اساس این لینک مایکروسافت گیت هاب را 7.5 میلیارد دلار می‌خرد!